Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » Banánkenyér

Banánkenyér

Written By Lejla Benchaachoua on 2013. febr. 11. | 2/11/2013

Hétvégén házi mogyoró vajat készítettem ami roppant egyszerű. Nagyon jól sikerült, de szerettem volna valamilyen kenyérfélét sütni hozzá. Így eszembe jutott ez az isteni finom banánkenyér.Elképesztően passzolnak egymáshoz..


Hozzávalók :

15 deka finomliszt 
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor

10 deka puha vaj

15 deka barna cukor

1 tk vanília-kivonat
2 tojás

5 evőkanál joghurt

2 érett banán

10 deka étcsokoládé

puha vaj és kevés liszt a forma kikenéséhez



Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.
Először a tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az összetört banánokat ,a vaníliát, joghurtot, a vajat  és a feldarabolt csokit. A lisztet a szódabikarbónával és a sütőporral elvegyítjük és az egészet a banános masszához öntjük, majd az egészet összekeverjük.  A formát kivajazzuk, lisztezzük, majd a tésztát beleöntjük. Kb 30-35 percig sütjük.



SHARE

About Lejla Benchaachoua

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése