Igaz, hogy még nincs olyan jó idő, de nem bírtam ki, hogy ne készítsek egy kisebb adag fagylaltot. Nem utolsó sorban még roppant egyszerű is.:)
Hozzávalók:
500 ml legalább 30%-os tejszín
250 ml legalább 2,8 % -os tej
ízlés szerint cukor
vanília kivonat , rúd vagy aroma
mandula aroma
6 tojás sárgája
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Felforraljuk a tejszínt a tejjel, majd óvatosan adagolva és sűrűn kevergetve hozzáöntjük a tojásos cukros keverékhez. Ezután ízesíthetjük vaníliával, mandulával akár apróra vágott csoki darabokkal is. Kiöntjük egy tálba és fagyasztóba rakjuk. Óránként kevergetjük, amíg kellően el nem éri a krémes fagyi állagot.
0 megjegyzés :
Megjegyzés küldése