- 4 db csirke felső comb
- 1 kg burgonya
- 1 citrom
- olaj
- kakukkfű
- só
- bors
- 4 gerezd fokhagyma
- majoránna
A csirke combokat hideg vízben átmossuk, fűszerezzük , apróra vágott fokhagymát adunk hozzá és egy citrom levét ráfacsarunk. Hűtőszekrényben hagyjuk állni 1 órán át. A burgonyákat meghámozzuk, nagyobb gerezdekre vágjuk, majd átmossuk. A sütőt 200 ° C - ra előmelegítjük. Egy nagy tepsibe halmozzuk a burgonya gerezdeket, majd alaposan megsózzuk őket. Ráfektetjük a csirkecombokat és a maradék fűszeres citromlevet ráöntjük a burgonyagerezdekre. Körülbelül 2 dl olajat csorgatunk a burgonyákra és a csirkecombokra egyaránt, majd az egészet ropogósra sütjük. Párolt zöldbabbal vagy friss salátával tálalhatjuk.
Kedves Cat Flower!
VálaszTörlésNézz be hozzám, vár egy kis meglepetés! :)