Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » Mátrai borzaska

Mátrai borzaska

Written By Unknown on 2013. máj. 7. | 5/07/2013

Hozzávalók:

- sertéskaraj
- burgonya
- tojás
- liszt
- só
- bors
- olaj
- tejföl
- fokhagyma
- trappista sajt


Recept:

A húst felszeleteljük és kiklopfoljuk, majd sózzuk. Félretesszük. Ezután lepcsánka masszát készítünk. A burgonyákat meghámozzuk és megmossuk, azután pedig nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Mennyiségtől függően egész tojást (1 kg krumplihoz 1 tojást) adunk hozzá. Annyi lisztet teszünk bele, amennyit felvesz a burgonya. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Serpenyőben olajat hevítünk, miután felforrósodott a hússzeleteket beleforgatjuk a lepcsánka tésztába, majd a forró olajba tesszük és aranybarnára sütjük.
Egy pohárnyi tejfölt reszelt fokhagymával összekeverünk, melyet a hússzeletre kenünk, eztán trappista sajtot reszelünk a tetejére. Zöldséges rizzsel tálalhatjuk.
SHARE

About Unknown

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése