Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » Kókuszos mmm

Kókuszos mmm

Written By Lejla Benchaachoua on 2015. szept. 3. | 9/03/2015





Ez a torta a páromnak készült. Megkérdeztem tőle, hogy milyen sütit kívánna, mire ő azt felelte: bounty szeletet. Általában nem szeretek receptet követni, így most sem ezt tettem. Néhány sajátosságot azért megőriztem, de kicsit átformálva készítettem el. A sütemény pedig azért kapta ezt a nevet, mert mikor a párom beleharapott az első falatba, csak ennyit tudott mondani, hogy mmm :)




    Piskóta elkészítése


    • 5 db tojás
    • 100 g finomliszt
    • 100 g cukor
    • 2-3 ek. cukrozatlan kakaópor
    • 1 ek. rum

    Krém elkészítése


    • 250 g vaj
    • 100 g porcukor
    • 200 g kókuszreszelék
    • 100 g fehér csokoládé
    • 2 vanília rúd
    • 175 g krémsajt
    • 85 g sűrített tej

    Összeállítás


    500 ml habtejszín
    3 dkg vaj
    100 g étcsokoládé

    Elkészítés

    Piskóta

    A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
    A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját habosra kikeverjük.
    A tojások fehérjét felverjük, de mielőtt készen lenne, óvatosan hozzáadjuk a cukrot, és így verjük tovább, nem túl kemény habbá. Akkor jó, mikor a habverő végén csúcsosodik a hab
    Ezután óvatosan a fehérjébe forgatjuk a sárgáját. Beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd hozzáadjuk a rumot, és óvatosan összeforgatjuk.
    Egy tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd oldalát kivajazzuk, és beszórjuk liszttel. Ezután pedig a formába öntjük a piskóta tésztát, és betesszük a sütőbe, és tűpróbáig sütjük.

    Krém elkészítése 
    A puha vajat kikeverjük a porcukorral habosra. Két vanília rúd belsejét kikaparjuk, és a magokat belerakjuk a vajba. Hozzáadjuk a krémsajtot és a sűrített tejet
    Vízgőz felett megolvasztjuk a fehér csokit. Majd ezt is hozzáadjuk az eddig elkészített krémhez. Végül a kókuszreszeléket is beleszórjuk, és az egészet összekeverjük
    Felverjük a habtejszínt, és egy pár evőkanálnyit beleteszünk a krémbe, hogy lazább legyen.

    Összeállítás
    Vízgőz felett megolvasztjuk a jó minőségű étcsokoládét vajjal
    A piskótát kettévágjuk. A piskótalapot jó alaposan meglocsoljuk a felolvasztott csokival, rákenjük a krém felét. A krém tetejét ismét meglocsoljuk csokival
    Ezután ráhelyezzük a másik piskótalapot, amit megkenünk a maradék krémmel úgy, hogy az oldalát is bevonjuk közben
    Az oldalát kókuszreszelékbe panírozzuk, majd a torta tetejére ráhalmozzuk tetszés szerint a maradék tejszínhabot. Kókuszreszeléket szórunk rá, és a maradék csokoládészószt is rácsorgatjuk.

    SHARE

    About Lejla Benchaachoua

    0 megjegyzés :

    Megjegyzés küldése