Ez a torta a páromnak készült. Megkérdeztem tőle, hogy milyen sütit kívánna, mire ő azt felelte: bounty szeletet. Általában nem szeretek receptet követni, így most sem ezt tettem. Néhány sajátosságot azért megőriztem, de kicsit átformálva készítettem el. A sütemény pedig azért kapta ezt a nevet, mert mikor a párom beleharapott az első falatba, csak ennyit tudott mondani, hogy mmm :)
Piskóta elkészítése
- 5 db tojás
- 100 g finomliszt
- 100 g cukor
- 2-3 ek. cukrozatlan kakaópor
- 1 ek. rum
Krém elkészítése
- 250 g vaj
- 100 g porcukor
- 200 g kókuszreszelék
- 100 g fehér csokoládé
- 2 vanília rúd
- 175 g krémsajt
- 85 g sűrített tej
Összeállítás
500 ml habtejszín
3 dkg vaj
100 g étcsokoládé
Elkészítés
Piskóta
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját habosra kikeverjük.
A tojások fehérjét felverjük, de mielőtt készen lenne, óvatosan hozzáadjuk a cukrot, és így verjük tovább, nem túl kemény habbá. Akkor jó, mikor a habverő végén csúcsosodik a hab
Ezután óvatosan a fehérjébe forgatjuk a sárgáját. Beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd hozzáadjuk a rumot, és óvatosan összeforgatjuk.
Egy tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd oldalát kivajazzuk, és beszórjuk liszttel. Ezután pedig a formába öntjük a piskóta tésztát, és betesszük a sütőbe, és tűpróbáig sütjük.
Krém elkészítése
A puha vajat kikeverjük a porcukorral habosra. Két vanília rúd belsejét kikaparjuk, és a magokat belerakjuk a vajba. Hozzáadjuk a krémsajtot és a sűrített tejet
Vízgőz felett megolvasztjuk a fehér csokit. Majd ezt is hozzáadjuk az eddig elkészített krémhez. Végül a kókuszreszeléket is beleszórjuk, és az egészet összekeverjük
Felverjük a habtejszínt, és egy pár evőkanálnyit beleteszünk a krémbe, hogy lazább legyen.
Összeállítás
Vízgőz felett megolvasztjuk a jó minőségű étcsokoládét vajjal
A piskótát kettévágjuk. A piskótalapot jó alaposan meglocsoljuk a felolvasztott csokival, rákenjük a krém felét. A krém tetejét ismét meglocsoljuk csokival
Ezután ráhelyezzük a másik piskótalapot, amit megkenünk a maradék krémmel úgy, hogy az oldalát is bevonjuk közben
Az oldalát kókuszreszelékbe panírozzuk, majd a torta tetejére ráhalmozzuk tetszés szerint a maradék tejszínhabot. Kókuszreszeléket szórunk rá, és a maradék csokoládészószt is rácsorgatjuk.
0 megjegyzés :
Megjegyzés küldése