Az elkészítése roppant egyszerű, de annál finomabb! :)
Csokoládé kedvelőknek szívből ajánlom!
El lehet készíteni étcsokoládéval is több féle variációban.
Hozzávalók :
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.
A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgáját habosra keverjük a cukorral majd hozzáadjuk a pár csepp vaníliát.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
Ezután óvatosan a fehérjébe forgatjuk a sárgáját. Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, majd óvatosan összeforgatjuk.Egy tortaforma aljára sütőpapírt teszünk oldalát kikenjük vajjal, majd beszórjuk liszttel.
A tésztát beleöntjük, igyekezzünk egyben kiönteni majd egy habkártya segítségével kissé a forma pereméig húzzuk a tésztát, így szép laposra sül majd .
25-30 percig vagy tű próbáig sütjük!
Krém:
- 200 gramm fehér csokoládé
- 200 gramm tejcsokoládé
- 500 gramm mascarpone
- 500 gramm vaj
- Kb 4 ek. porcukor
A krémhez vízgőz felett megolvasztjuk a csokikat.
Mivel két fajta krémet készítünk a mascarpone a vaj és a porcukor mennyiséget megfelezzük .
A puha vajat habosra keverjük a kevés porcukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét végül a csokoládét, majd ,jól kikeverjük.
A torta töltéséhez a piskótát négybe vágjuk.
Minden réteg közé rakunk mind a két krémből .
Oldalát és tetejét is krémmel borítjuk, majd hagyjuk dermedni .
Tetejét keményre vert tejszínnel és csokiforgáccsal díszítettem .
Jó sütögetést! :)
0 megjegyzés :
Megjegyzés küldése