Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » Dupla csokitorta!

Dupla csokitorta!

Written By Lejla Benchaachoua on 2015. dec. 5. | 12/05/2015

Születésnapra készítettem ezt a tortát.
Az elkészítése roppant egyszerű, de annál finomabb! :)
Csokoládé kedvelőknek szívből ajánlom!
El lehet készíteni étcsokoládéval is több féle variációban.





Hozzávalók :


  • 8 tojás
  • 8 ek. liszt
  • 8 ek. cukor
  • pár csepp vanília kivonat
  • 1 sütőpor




Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.
A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgáját habosra keverjük a cukorral majd hozzáadjuk a pár csepp vaníliát.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. 
Ezután óvatosan a fehérjébe forgatjuk a sárgáját. Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, majd óvatosan összeforgatjuk.Egy tortaforma aljára sütőpapírt teszünk oldalát kikenjük vajjal, majd beszórjuk liszttel.
A tésztát beleöntjük, igyekezzünk egyben kiönteni majd egy habkártya segítségével kissé a forma pereméig húzzuk a tésztát, így szép laposra sül majd .
25-30 percig vagy tű próbáig sütjük!

Krém:

  • 200 gramm fehér csokoládé
  • 200 gramm tejcsokoládé 
  • 500 gramm mascarpone
  • 500 gramm vaj
  • Kb 4 ek. porcukor

A krémhez vízgőz felett  megolvasztjuk a csokikat.
Mivel két fajta krémet készítünk a mascarpone a vaj és a porcukor  mennyiséget megfelezzük .
A puha vajat habosra keverjük a kevés porcukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét végül a csokoládét, majd ,jól kikeverjük.


A torta töltéséhez a piskótát négybe vágjuk.
Minden réteg közé rakunk mind a két krémből .
Oldalát és tetejét is krémmel borítjuk,  majd hagyjuk dermedni .
Tetejét keményre vert tejszínnel és csokiforgáccsal díszítettem .

Jó sütögetést! :)

SHARE

About Lejla Benchaachoua

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése