Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » Töltött burgonya.

Töltött burgonya.

Written By Lejla Benchaachoua on 2013. ápr. 3. | 4/03/2013

A töltött burgonya egy leegyszerűsített, de mégis mutatós változata.
Gyors, kiadós és nagyon finom ebéd vagy vacsora.:)



Hozzávalók:


  • 1 kg burgonya
  • 1 fej vörös hagyma
  • pár szelet trappista sajt
  • pár karika paraszt kolbász
  • pár szelet császárszalonna
  • olaj

A burgonyákat meghámozzuk utána merőlegesen -mintha vastag szeleteket vágnánk- bevagdossuk, de ne érjük el az alját. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a krumplikat majd ezután olajozzuk és sózzuk kívül és a résekben is. Ha végeztünk, betesszük a 200 °C-ra előmelegített sütőbe. Félig kész állapotban kivesszük a sütőből, hűlni hagyjuk pár percig, ezt követően a résekbe kolbászt, hagymát (karikázott), császárszalonnát, sajtot teszünk. Sajtot a tetejére is tehetünk. Visszatesszük a sütőbe és pirosra sütjük. Friss salátával tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!
SHARE

About Lejla Benchaachoua

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése