Gyors, kiadós és nagyon finom ebéd vagy vacsora.:)
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 fej vörös hagyma
- pár szelet trappista sajt
- pár karika paraszt kolbász
- pár szelet császárszalonna
- só
- olaj
A burgonyákat meghámozzuk utána merőlegesen -mintha vastag szeleteket vágnánk- bevagdossuk, de ne érjük el az alját. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a krumplikat majd ezután olajozzuk és sózzuk kívül és a résekben is. Ha végeztünk, betesszük a 200 °C-ra előmelegített sütőbe. Félig kész állapotban kivesszük a sütőből, hűlni hagyjuk pár percig, ezt követően a résekbe kolbászt, hagymát (karikázott), császárszalonnát, sajtot teszünk. Sajtot a tetejére is tehetünk. Visszatesszük a sütőbe és pirosra sütjük. Friss salátával tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
0 megjegyzés :
Megjegyzés küldése