Szerettem volna kínai jellegű ételt készíteni. Így sikerült. Íz világában nagyon hasonlít az eredetihez.
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 1 marék zöldbab
- 1fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 marék kelkáposzta
- 1 marék mexikói zöldségkeverék
- 2 tk. szárított chili vagy friss chili
- 3 ek.. ketchup
- só, bors,
- 1 ek.. cukor
- 1 ek. balzsamecet
- 1 db babérlevél
- őrölt kömény
- szezámmag
- liszt
- kukoricadara
- zsemlemorzsa
- olaj
A húst fel kockázzuk nagyobb darabokra, majd sózzuk , borsozzuk. Ketté osztjuk. Az egyik felét szokásos módon bepanírozzuk annyi különbséggel , hogy a zsemlemorzsába szezámmagot keverünk.Félretesszük. A másik felét felvert tojásba majd kukoricadarával elkevert lisztbe forgatjuk. Ezt is félretesszük.
Apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát . Olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és beleszórunk egy evőkanál cukrot és egy evőkanál balzsamecetet Fűszerezzük , majd a ketchupot is beletesszük. Közben bő, forró olajban kisütjük a húsdarabokat. A kukorica darás lisztes húst miután megsütöttük a zöldséges raguhoz adjuk és ezzel együtt készre pároljuk az egészet.
A húsos, zöldséges ragut rizzsel tálaljuk tetejére a szezámmagos húst rakjuk.
Jó étvágyat!
0 megjegyzés :
Megjegyzés küldése