Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » Kínai jellegű csoda vacsora.

Kínai jellegű csoda vacsora.

Written By Lejla Benchaachoua on 2013. márc. 30. | 3/30/2013


Szerettem volna kínai jellegű ételt készíteni. Így sikerült. Íz világában nagyon hasonlít az eredetihez.



Hozzávalók:


  • 1 kg sertéscomb 
  • 1 marék zöldbab
  • 1fej vöröshagyma 
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 marék kelkáposzta
  • 1 marék mexikói zöldségkeverék
  • 2 tk. szárított chili vagy friss chili
  • 3 ek.. ketchup
  • só, bors, 
  • 1 ek.. cukor
  • 1 ek. balzsamecet 
  • 1 db babérlevél
  • őrölt kömény
  • szezámmag 
  • liszt
  • kukoricadara
  • zsemlemorzsa
  • olaj


A húst fel kockázzuk nagyobb darabokra, majd sózzuk , borsozzuk. Ketté osztjuk. Az egyik felét szokásos módon bepanírozzuk annyi különbséggel , hogy a zsemlemorzsába szezámmagot keverünk.Félretesszük. A másik felét felvert tojásba majd kukoricadarával elkevert lisztbe forgatjuk. Ezt is félretesszük.
Apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát . Olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és beleszórunk egy evőkanál cukrot és egy evőkanál balzsamecetet  Fűszerezzük , majd a ketchupot is beletesszük. Közben bő, forró olajban kisütjük a húsdarabokat. A kukorica darás lisztes húst miután megsütöttük  a zöldséges raguhoz adjuk és ezzel együtt készre pároljuk az egészet.
A húsos, zöldséges ragut rizzsel tálaljuk tetejére a szezámmagos húst rakjuk.
Jó étvágyat!
SHARE

About Lejla Benchaachoua

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése