Hozzávalók 4 személyre:
- fél kg penne
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg csirkemell sonka
- 3 db paradicsom
- 1 doboz kukorica konzerv
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál vaj
- só, bors
- egy nagy csipet szárított bazsalikom és oregánó
- tálaláshoz trappista sajt
Feltesszük forrni a vizet. Mikor már forr 2 nagy csipet sót teszünk bele és megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, majd egy evőkanálnyi vajat dobunk a meleg tésztára, hogy ráolvadjon és jól elkeverjük, hogy az összes kis penne vajas legyen.
Egy másik lábasba kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, majd felkockázzuk a sonkát és a hagymákkal együtt pirítjuk tovább .
Hozzáadjuk a kukoricát majd a fűszereket és a kockára vágott paradicsomot.Szükség szerint egy kis vízzel felöntjük.
Fedő alatt közepes lángon 15-20 perc alatt készre főzzük.
A ragút a vajas tésztára szedjük reszelt sajttal megszórjuk.
Jó étvágyat!
Ez elsőre nem rossz, finomak ezek a tésztaételek bármilyen raguval, próbálkozz tejszínes, brokkolis, zöldbabos, bármilyennel, csak a fantázia szab határt, a lényeg :csak folytasd tovább és tényleg főzz, ha nem is minden nap, majd meglátod érdemes bíbelődni vele. Köszönöm, hogy a követőm lettél, remélem a receptjeim között találsz neked valót. Én is figyelni fogom a blogodat, hogy boldogulsz, sok sikert a finomságokhoz:-))))
VálaszTörlésKöszönöm szépen a biztatást.Igyekszem.:)
VálaszTörlés